رودخانه کر یا کوروش
رودخانه کر از کوههای سید محمد و پالانگری در شهرستان اقلید سرچشمه میگیرد و پس از پیوستن آب تعدادی از چشمههای این شهرستان به آن، با نام رودخانه دژکرد از ناحیه تنگ براق به شهرستان مرودشت وارد میشود. شاخهای دیگر از این رودخانه نیز با نام رودخانه مارگان پس از پیوستن شاخه شورخارستان به آن، با نام گاوگدار به دژکرد که از کوههای رنج سپیدان سرچشمه میگیرد، میپیوندد. یک شاخه مهم دیگر تنگشول، است. رودخانه کر، پس از گذشتن از سد درودزن وارد دشت رامجرد میشود. این رودخانه وارد منطقه کربال از شهرستان شیراز میشود و سرانجام در سیاهزار به دریاچه بختگان نیریز میریزد. طول رودخانه تا دریاچه بختگان 280 کیلومتر است.رودخانه کر به عنوان یکی از منابع اصلی در تأمین آب کشاورزی، صنعت و شرب شهر شیراز و مرودشت و شهرهای اطراف رودخانه به حساب می آید.
سلام دوستان با پایتخت گردشگری ایران<><><>کرمانشـاه<><><>بروزم خوشحال میشم بهم سر بزنی[گل][گل][گل].
سلام تلاش زیباوشایسته ای دارید.زهابرشما
تشکر
نمایشگاه عکس گروه کوهنوردی کوهیاران پارس، از تاریخ 30 اردیبهشت تا 6 خرداد 1393 در پارک بعثت، مرکز شیراز شناسی بر گزار می گردد، گروه کوهیاران پارس همه روزه از ساعت 17 تا 21 مقدم دوست داران ورزش کوهنوردی و هنر عکاسی را گرامی می دارد.
http://koohyaranepars.blogfa.com/post/562/%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B9%DA%A9%D8%B3-%DA%AF%D8%B1%D9%88%D9%87-%DA%A9%D9%88%D9%87%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3
http://koohyaranepars.blogfa.com/post/562/%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B9%DA%A9%D8%B3-%DA%AF%D8%B1%D9%88%D9%87-%DA%A9%D9%88%D9%87%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3
اقلید ششمین شهرمرتفع ایران ومرتفع ترین شهراستان فارس به شمار می رود تاجایی که این ارتفاعات به علت مشرف بودن وجایگاه فلاتی شکل آن برسرزمین فارس درادوار گذشته موقعیت وتسلط خاص دفاعی داشته و دارای پایگاه نظامی بوده، به گونه ای که فتح آن به منزله تصرف تمام خاک فارس به شمار می آمده است وبدین سبب آن را کلید فارس گفته اند.پیشینه منطقه باتوجه به نشانه هایی که دردسترس است به پایان دوره نئولتیک(نوسنگی)یعنی یک هزارسال قبل از میلاد میرسدآنچه می توان درباره قدمت تاریخی شهرستان اقلید بیان نمود به استناد آثاری است که ازکتب تاریخی وسفرنامه های جهانگردان به جای مانده وبیانگر این است که اقلید دردوران پیش ازاسلام نیزشهری آباد ومطرح بوده است. آثارتاریخی مانندحوضچه دخترگبر، کتیبه تنگ براق، کوشک زر، کتیبه کوه بل، باتلاق گوربهرام و چشمه شیرین، تل بکان و چندنشانه کوچک وبزرگ ذیگرگواه برقدمت تاریخی این قلمرو است. با توجه به آب وهوای خوب ودلنشین اقلید باید گفت این منطقه ازنخستین روزگارانی که جماعتهای بشری برکره زمین مستقرشده اند ساکنانی داشته که ما از وجود آنها اطلاعی نداریم چون هیچ گونه کاوش باستان شناسانه دراین منطقه صورت نگرفته وچنانچه حفاریهای گسترده ای دراین شهرستان صورت گیرد ا زساکنان پیشین این منطقه درطول تاریخ وپیش ازتاریخ روشن خواهد شد. در متنهای پهلوی و اوستائی، آنچنان که پاره ای باستان شناسان گفته اند این شهر آذرگارتا (آذرگرد) نام داشته وآتشکده ای فارس گفته اند.پیشینه منطقه باتوجه به نشانه هایی که دردسترس است به پایان دوره نئولتیک(نوسنگی)یعنی یک هزارسال قبل از میلاد میرسد. این شهر زمانی گوشه ای ازامپراتورری هخامنشیها به نام آذارگاتا ومرکزتربیت اسب جنگی کورش به شمار می آمده در شاهنامه فردوسی در داستان فرود و در شرح پادشاهی بهرام گور ساسانی و در بخشهایی دیگر ازآن به مناطقی از اقلید اشاره شد.
قدیمی ترین نام اقلید . سپاس
سلام
ضمن تشکر از مطالب وبلاگ ، در صورت امکان باز هم مطلب در وبلاگتون قرار دهید
ممنون
چشم در صورت امکان
سلام
لطفا در صورت امکان کانال یا گروهی در تلگرام راه اندازی کنید و هم همچنین اکانتی در اینستاگرام.
موفق باشید
ممنون
چشم، بررسی می شود.